Coachutbildning - Teamcoach (ACTC, CCE)

Steg 1 – Ger dig en stabil och inspirerande grund att stå på när du arbetar med Grupper och Team
Steg 2 – Ger en praktisk fördjupning av dina kunskaper i Teamcoaching med Supervision inkluderat 

Teamcoach logga AATC CCE 1000x400 px

Om Coachutbildning - Teamcoach (ACTC, CCE)

Detta program är specifikt framtaget för Grupp- och Teamcoaching, och bygger på ICFs 8 Teamcoach  kompetenser i tillägg till  kärnkompetenserna från individuell coaching.  Programmet baseras på forskningsbaserad teori, internationell inspiration och lång egen erfarenhet av praktisk Grupp- och Teamcoaching. Programmet är godkänt av ICF (AATC) och sätter element, såsom vikten av psykologisk trygghet, skillnad grupp och team, hjärnans reflexmönster, vikten av gemensamma mål m.m. i sammanhanget grupp- och teamdynamik. Vi bygger på din tidigare erfarenhet som coach och utforskar nyfiket tillsammans hur denna kunskap kan appliceras med grupper och team!   

Leapfrogs Teamcoach program är uppbyggt i två steg. Med genomförandet av både Teamcoach Steg 1 – Diplomerad Teamcoach och  Teamcoach Steg 2 – Diplomerad Advanced Teamcoach uppfylls utbildnings-  och supervisionkravet för ansökan om internationell ICF certifiering i Teamcoaching (Advanced Certification in Team Coaching – ACTC).

Leapfrogs kompletta Teamcoachprogram (Steg 1 och Steg 2) utgör 74 utbildningstimmar och 5 timmars Supervision (coachande handledning) i grupp.

Här hittar du mer information om ACTC Certifiering hos ICF.

Diplomerad Teamcoach – Teamcoach Steg 1  är godkänd av ICF som fortbildning och ger 36 CCE poäng, varav 33 Core Competence och 3 Resource Development poäng.

En återkoppling vi fått höra från flera av våra tidigare deltagare är bredden vi har i detta Teamcoachprogram – där tidigare kunskap får möjlighet att sättas in i nytt perspektiv. Det här stärker dig också ytterligare som individuell coach och användbart i olika sammanhang och roller. Något som vi tycker är häftigt och ytterligare en motiveringsfaktor då det blir ett spännande komplement och påbyggnad till våra coachutbildningsprogram i individuell coaching.   

Teamcoach Steg 1

(Diplomerad Leapfrog Teamcoach)

I Steg 1 bygger du en stabil plattform i Grupp- och Teamcoaching, där vi genom praktiska övningar och teori stärker dig i rollen som Teamcoach. Vi bygger vidare på dina tidigare erfarenheter som coach och utforskar hur dessa i kombination med ICFs (International Coaching Federation) Teamcoach-kompetenser kan användas i Grupp- och Teamcoaching-sammanhang.

Du får med dig fakta, teoretiska modeller samt tips och inspiration på verktyg som du kan använda när du coachar och jobbar med grupper och team framöver. Två av tillfällena genomförs digitalt för att du ska få inspiration på hur du kan jobba med grupper och team i digital miljö.

Detta program utgör 36 utbildningstimmar fördelat över två månader. Utbildningen genomförs på svenska med visst material på engelska.

Efter att ha genomfört detta program blir du Diplomerad Teamcoach. Om du härefter vill fördjupa dig ytterligare i Teamcoaching med mer praktiskt genomförande finns möjlighet att fortsätta på programmet Teamcoach  Steg 2 (Diplomerad Advanced Teamcoach).

Teamcoach Steg 1 är godkänd av ICF och ger 36 CCE poäng, varav 33 Core Competence poäng och 3 Resource Development poäng. Dessa poäng kan användas vid omcertifiering hos ICF.

Teamcoach Steg 1 riktar sig till dig som:

  • Redan är utbildad coach enligt ICF eller annan liknande coachutbildning
  • Känner till ICF´s åtta kärnkompetenser
  • Med fördel har viss erfarenhet av att arbeta med grupper och team, det är dock inget krav
ICF Continuing Coach Education

Teamcoach Steg 2

(Diplomerad Advanced Leapfrog Teamcoach)

I Steg 2 stärker du dig ytterligare i rollen som Grupp- och Teamcoach genom mycket praktisk övning och reflektion med Supervision (coachande handledning). Vi fortsätter bygga din kompetens genom att varva teori, praktisk teamcoaching och supervision, och hela tiden med ICF Teamcoachkompetenser som utgångspunkt.

Det här steget bygger på att du har fullföljt Leapfrog Teamcoach Steg 1 samt att  du under programmets gång har ett team att arbeta med.  I och med Teamcoach Steg-1 har du utvecklat ett komplett Teamcoachprogram som du nu kan prova i verkligheten. För att få kvalitativ återkoppling ingår fem timmar handledning (Supervision) i grupp i detta program.

Detta program utgörs av 38 utbildnings timmar fördelat över fyra månader samt 5 timmar supervision i grupp. Utbildningen genomförs på svenska med visst material på engelska.

Du blir Diplomerad Leapfrog Advanced Teamcoach efter genomförd utbildning.

Med genomförandet av Teamcoach Steg 1 och Teamcoah Steg 2 uppfylls utbildnings-  och supervisionkravet för ansökan om internationell ICF certifiering (Advanced Certification in Team Coaching – ACTC).

Du hittar mer information om ACTC Certifiering hos ICF här.

Teamcoach Steg 2 riktar sig till dig som:

  • Har genomfört utbildningen Teamcoach Steg 1 (Diplomerad Teamcoach ) och nu önskar att fördjupa dig mer i Teamcoaching och få handledning på det praktiska genomförandet
  • Har ett pågående Teamcoach uppdrag – där du vill få ytterligare  inspiration och stöd i form av supervision
  • Önskar att certifiera dig – ICF Advanced Certification in Team Coaching (ACTC)
AATC_FullColor

Program Information

När du ansöker till en av våra utbildningar, kommer vi strax därefter kontakta dig för att boka in en tid för intervju och stämma av att det som du vill utveckla dig inom, är det som vi jobbar med i den utbildning som du ansökt till.

Om du har frågor eller funderingar angående våra utbildningar är du alltid välkommen att höra av dig på tel: +46 76 946 89 00 eller skicka en mejl, så berätter vi mer. 

Team coachutbildningen jag gick var en otroligt givande och lärorik upplevelse. Utbildningen erbjöd en välstrukturerad och engagerande läroplan som tillhandahöll verktyg och tekniker för att kunna coacha effektivt. Catharina var mycket kunnig och stöttande, och jag känner mig nu redo att ta mig an nya utmaningar inom coachningsområdet.

Teamcoachutbildningen ger en bild av hur det är att se till helheten med ett team, förståelse för vad som kan ske i teamcoachning och hur vi bäst kan förbereda oss själva inför uppdraget.

Leapfrog - Coachutbildning -Ledarskapsutveckling - Coaching
Teamcoaching grupp
Leapfrog lokal 2024 nr 3

Alla Leapfrogs utbildningar hålls  i vår egen utbildningslokal på Långholmen i Stockholm.