Leapfrog Bloggen

Ett av våra blogginlägg – där vi delar med oss av det som händer hos oss

Leapfrog - Coachutbildning -Ledarskapsutveckling - Coaching

Tack till alla deltagare på Leapfrogs Konferensdag 2023

Framtidens coaching: Människa eller Robot? Det var titeln på Leapfrogs konferensdag, torsdag 19 oktober 2023.

Vi var 55 professionella coacher som samlades i Färgfabrikens härliga lokal där vi under en hel dag utforskade hur framtidens coaching kan komma att se ut.

Med ämnet Coaching och Teknologi blev vi guidade av den mycket entusiastiska coach- och teknikkunnige Sam Isaacson från England. Sam tog oss med på en prova-på-tur med ett par olika elektroniska coachverktyg (mobilapplikationer), och vi blev också introducerade till coaching i virtual reality. Sam demonstrerade också hur ChatGPT kan användas som coachrobot och som tro det eller ej uppvisade en stabil ACC nivå. Sam visade oss också en bedömning av ett coachsamtal kopplat till ICF´s kärnkompetenser som ChatGBT gjorde på några sekunder – skrämmande och samtidigt så spännande. Helt otroligt vilka möjligheter detta öppnar upp för om vi använder det på rätt sätt. Vi fick också en förståelse för att samtidigt som det verkar lätt att använda är det otroligt viktigt att förstå och hantera dess begränsningar… inte minst kopplat till etik. 

Dagen avslutades med en stunds mingel i Leapfrogs utbildningslokal på Långholmen där diskussionerna fortsatte om vilka möjligheter och utmaningar vi ser med detta, vad mer som är på gång och hur vi som coacher måste/vill vara beredda att möta detta.

Så kul med all positiv återkoppling som vi fått med många som hört av sig och berättat att dagen bidrog till många nya insikter och spännande tankar på hur teknologi kan användas som komplement i coachingen. Ett par exempel, t.ex. hur tekniken kan öka förmågan hos klienten att se sin frågeställning/dilemma/möjlighet från nya håll och med nya perspektiv, snabbare komma till kärnan av det som behöver hanteras samt på ett kreativt sätt initiera kraftfulla tankeprocesser hos coachklienten. Vi uppskattar denna återkoppling, då den bekräftar vårt syfte med dagen – Att genom att förstå och ta till oss den nya tekniken med både dess möjligheter och utmaningar, kan vi vara med och påverka utvecklingen i en positiv riktning – där kvalitet och etik får fortsätta genomsyra vår coachprofession.

Coaching och Teknologi händer och det händer nu och det går vansinnigt fort. Vi har därför beslutat med Sam Isaacson att ha en virtuell uppföljningssession om ett halvår, april 2024 där vi som konferensdeltagare får möjlighet att återigen träffa varandra och få en uppdatering på vad som hänt de senaste 6 månader och på så sätt tillsammans fortsätta ligga i framkant.

För dig som läser detta och tycker det låter intressant och spännande men inte hade möjlighet att vara med på konferensdagen, kommer vi på Leapfrog erbjuda en ICF godkänd utbildningsdag (10 CCE poäng) under våren 2024 med temat Coaching och Teknologi. Mer information om detta kommer inom kort på vår hemsida.

Välkommen att prenumerera på Leapfrogs nyhetsbrev för att få information direkt om nya utbildningar och kommande events här.

Dela detta inlägg:

Catharina Linnet

Catharina Linnet

Leapfrog
Professional Certified Coach (PCC)
Advanced Certification in Team Coaching (ACTC)

Leapfrog - Coachutbildning -Ledarskapsutveckling - Coaching